štvrtok 7. marca 2013

Fırında tavuk köfte/ Kuracie fašírky z rúry

Aj vám sa stáva, že dáte večer rozmraziť kuracie vykostené stehná a ráno vyberáte z chladničky kuracie prsia?? Mne v jednom kuse :) Túto časť kuriatka doma nerada pripravujem, môj drahý má z neho traumy zo slovenských reštaurácii... I keď, na domácu kuraciu cigánsku s cibuľou nedá dopustiť. Takto zamaskované vo fašírkach ho v pohode zvládol, dokonca mu veľmi chutilo. 




piatok 1. marca 2013

Vitaj, Eren!

Mám veľkú slabosť pre bábätká. Malinké, mäkkučké, voňavé...Minulý víkend sme boli  jedno také, nedávno narodené, navštíviť. Krajšie bábätko som v živote nevidela! Celý čas spinkalo maminke na bruchu ako chrobáčik, sem tam si niečo zamrmlalo, a pokračovalo v odfukovaní na tom najlepšom mieste na svete :) Prckovi sme priniesli zopár potrebných maličkostí v podobe muffinov vyrobených z detských body a miniatúrnych ponožiek (návod Pinterest). Pôvodne som ich chcela zabaliť do darčekovej krabičky s priesvitným vrchnákom, no  žiaden vhodný sa mi nepodarilo zohnať. Tak sme nakoniec kúpili obyčajnú drevenú krabičku, zopár písmenok a dekorácii a milý darček bol na svete :)
Krabičku sme natreli na bielo, písmenka nalepili lepidlom na papier a morské príšerky boli samolepiace. Mamine a oteckovi sme zabalili zopár sušienok cantuccini, ostatným kamarátom baklavu a mohli sme vyraziť...



© moja turecká kuchyňa
Maira Gall